Här är ytterligare några wikirelaterade nyheter att glädjas åt om det skulle vara så att bollen inte rullar rätt väg.

Sedan idag använder Estnisk litteratur i svensk tolkning samma förvalda “hud” som Wikipedia, Vector. Dels är det en poäng i sig att man ska känna igen sig från Wikipedia, som väl de flesta människor idag iaf har någon erfarenhet av, och sedan tycker jag att den här layouten är både snyggare och mera användarvänlig.


Det finns även ett nytt element att använda vid redigering av sidor, poem. Använder taggarna <poem></poem>. För mer info om poängen med det, kolla i Mediawikis dokumentation: www.mediawiki.org/wiki/Extension:Poem.

Jag passade också på att låna en mall för sidhuvuden från svenska Wikisource. På Mall:Titel/Dok kan man läsa mer om hur den kan användas. Som ett praktiskt exempel har jag lagt in en variant av den i sidorna med Koidulas Näktergalen vid Emajõgi.

Jag har dessutom hittat ett skript i den engelska versionen av Wikisource som kan användas för att automatiskt ladda in olika mallar när nya sidor ska skapas. I sitt nuvarande utförande passar det inte riktigt för våra behov, men jag ska se om jag kan få till någon variant av det för att underlätta skapandet av nya sidor i framtiden.